Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/c/2/tonystonecompetition.nl/httpd.www/libraries/cms/application/cms.php on line 460 Tony Stone

 

  WFC 

 

Inschrijving betalen/ payment fee competition PayPall

choose category
payment fee &Teamname:

Wie is Tony Stone?

Tony is een ex president van de Kansas City Barbecue Society, een van de grootste barbecue organisaties van Amerika. KCBS sanctioneert ongeveer 300 wedstrijden per jaar

Ik ontmoete Tony in  mei 2010 in Amsterdam samen met Bill, Debby & Wayne en Maria toen ze op doorreis waren naar Gotha. Zij waren daar op  uitnodiging van de Duitse BBQ organisatie om een crash cursus American Bar B Que van 4 uur te geven . Uiteindelijk moesten ze onvoorbereid op een big smoker ( submarine size)  voor 400 genodigden  koken.

Dat ging niet even goed, maar heb je weleens geprobeerd om met een submarine size BBQ te koken:niet  warm te stoken, hotspots all over the place.
Debby Gage (links) Tony Stone/ Harry/ Bill Gage

Pay attention Harry you may learn something about BBQ.Links Wayne Lohman

We hebben samen gegeten bij Samasebo vlakbij het Museum plein, een Indonesisch restaurant met het uiterlijk van een Amsterdamse kroeg.  Naast het goede eten ook veel over American Bar B Que en competitie BBQ gepraat. Tientallen jaren BBQ kennis werden met ons gedeeld.

Daarna hebben ze bij het Duits kampioenschap gejureerd  ( 16 mei )waar wij ook, met ons BBQ team aan mee hebben gedaan. We zaten samen in het zelfde Hotel in Gotha waar we tot diep in de nacht met whisky over American Bar B Que spraken.

Tony made an impression on me kan je wel zeggen. Die dagen werden samen met de rest van het Amerikanen de basis gelegd voor de komst in april 2011 voor een Amerikaanse Bar B Cook en Judge class. Helaas kon Tony vanwege  zijn gezondheid niet komen maar hij heeft samen met Wayne,Maria, Bill en Debby de class voorbereid.

Later zijn Jim & Becky in zijn plaats gekomen, helaas geen gecertificeerde judge instructors maar wel heel ervaren competition circuit BBQers. Jim heeft 7 gouden sterren met het getal 180. Je krijgt deze ster als een perfect score op een groot BBQ toernooi hebt behaald, daarnaast heeft Jim Memphis in May gewonnen.

Het was eerst niet de bedoeling om een  wedstrijd element er in te brengen dat is zo gegroeid in de maanden vooraf het evenement.  De 1ste dag bestond uit theorie van zowel de koks en juryleden om zo een kruisbestuiving van kennis te verkrijgen. 2e dag bestond uit de praktijktest voor juryleden en de koks. Dit om zoveel mogelijk een simulatie te verkrijgen van een echte wedstrijd inclusief de logistieke problemen die je als BBQ-team kan ondervinden.
Want uiteindelijk waren op deze dagen toch een aantal vertegenwoordigers aanwezig van 5 teams die op 22 mei meedoen aan het WK BBQ.
Voor het evenement had ik een aantal prijzen uitgezocht die mijn inziens het Amerikaanse Barbecue  low & slow vertegenwoordigde. Op het laatste moment konden ze dit voor mij meenemen uit Amerika.

Al een aantal dagen had ik al het idee om dit evenement om zetten tot een jaarlijks  terugkerend gebeuren met een KCBS sanctioned competition. Ik dacht eerst maar eens kijken of alles goed gaat en hoe de reactie van de koks en juryleden en de Amerikanen zijn. Aan het eind van de 1e dag vroeg  Debby aan mij hoe ik de competitie wilde noemen.  I said I want to honour  Tony because he can not be here and for his knowlegde about bbq and his work with the KCBS.  Ik vroeg wat ze van dit idée vond en of ze hiermee konden instemmen. Dat werd een unaniem ja.
Er zijn 9 teams geformeerd die streden voor de Tony award oftewel overall winaar. De beste Ribs, de beste Chicken, de beste Brisket en de beste  pulled pork / porkshoulder. De vier hoofdcategorien in een Amerikaanse competitie barbecue, low & slow.

Tony is op 3 september 2011 8:00 plaatselijke tijd overleden. Rest in peace Tony.

Tony Stone remembers 20 years of BBQ. Tevens een link naar de site Papa Tony over zijn legacy en producten.

PROGRAMMA

Toegang en activiteiten voor publiek:

Zaterdag en Zondag vrije toegang voor publiek, we hebben  voor de bezoekers een BBQ markt, doorlopende BBQ demonstraties bij het Horeca Plein. 

Haarlemmermeers BBQ party: Proef de gerechten van Nederlands meest gerenommeerde pitmasters zoals T Rex BBQ & Smokehouse, Stokes BBQ en  Ieder met zijn eigen signatuur BBQ gerecht. Maar ook Meerfriet  zal er zijn.

Locatie Haarlemmermeerse bos ingang Paviljoenlaan

Zaterdag 30 mei 2020

12:00 diverse demo's van de volgende BBQ merken, ProQ, Homefire Braai's

14:00 Tailgating contest

SCA competitie:  Steak & Burger & Whole Hog

19:00 Prijsuitreiking

 

Zondag 31 mei 2020

Voor het publiek diverse activiteiten

11:00 diverse demo's van de volgende BBQ merken, ProQ, Homefire Braai's

Tailgaitingcontest 14:00

Op podium: live muziek en presentatie.

12:00    jurering Kip

12:30    jurering Ribs

13:00    jurering Pork shoulder

13:30    jurering Beef brisket

14:00    jurering Dessert

18:00   bekendmaking Grand Champion +  Winnaars categorieën

 

 

 

Tony Stone BBQ Competition

Fire up the Grill or Smoker in :

Countdown
expired
Kubik-Rubik Joomla! Extensions

 

Subscribe to our mailing list

* indicates required
 
 

Contact

Harry Havinga
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

 

 

sponsored by

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor greek fire briketts

 https://beta-webmail.hosting-cluster.nl/?_task=mail&_framed=1&_mbox=INBOX&_uid=85067&_part=4&_action=get&_extwin=1&_mimewarning=1&_embed=1

 

 

 

 

Go to top